Misschien komt het doordat ik zo nieuwsgierig van aard ben, maar interviews afnemen en uitwerken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ik vind het een uitdaging om mensen zo veel mogelijk interessante anekdotes en goede voorbeelden te ontfutselen. Door een gedegen voorbereiding, een goede sociale antenne en een brede algemene kennis, lukt mij dat vrijwel altijd. Elke week neem ik wel een paar interviews af: van hoogleraren en bestuurders tot scholieren en schuldenaren in de bijstand. Allemaal hebben ze wel een interessant verhaal te vertellen.
tekorten in het onderwijs
Begin 2017 interviewde ik ‘juf’ Kiet Engels, die lesgeeft aan een vluchtelingenklas en centraal staat in de documentaire ‘De kinderen van juf Kiet’. Het interview Lesgeven is het leukste vak ter wereld werd gepubliceerd in een online magazine van het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs, over lerarentekorten in het basisonderwijs.
Voor een online magazine van het CAOP interviewde ik eind 2016 Guido Voets, HR-manager bij mbo-instelling Helicon, over hun unieke aanpak om docenten te werven. Lees het in Altijd op zoek naar talentvolle docenten.
de toekomst van agressievrij werk
Voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak interviewde ik bestuurders en leidinggevenden over hun aanpak van agressie, in het boekje De toekomst van agressievrij werk. Lees mijn interviews met Jacques Niederer (burgemeester van Roosendaal), Martin Smeekes (directeur Veiligheid en Zorg bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord) of Juul van Hout (directeur van vervoersbedrijf Connexxion).
politiespreekuur in het ziekenhuis
Ook ziekenhuizen hebben veel te maken met agressie. In april 2016 interviewde ik in ‘s-Hertogenbosch een wijkagent en het hoofd Juridische Zaken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Met een wekelijks politiespreekuur in het ziekenhuis proberen zij het aantal aangiftes over agressie onder ziekenhuismedewerkers te verhogen.