webteksten

De meeste teksten die ik tegenwoordig schrijf zijn voor websites: nieuwsberichten, productbeschrijvingen, langere artikelen of complete pdf’s. Door aandacht te schenken aan goede koppen, tussenkopjes en overzichtelijke alinea’s, maak ik de teksten leesbaar voor websitebezoekers en interessant voor zoekmachines. Daarnaast kan ik de SEO nog meer verbeteren met goede metadata en een zoekwoordenanalyse.

agressievrijwerk.nl

agressievrijwerk-home

In 2015 richtte ik namens het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak (EVPT) de website Agressievrijwerk.nl in. Op deze website staan veel praktijkvoorbeelden, hulpmiddelen en methoden om agressie en geweld op het werk aan te pakken. Samen met collega’s van het EVPT, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Dienst Publiek Communicatie, zette ik een structuur voor de site op, redigeerde ik de webpagina’s en schreef ik nieuwe teksten en praktijkvoorbeelden.

website kennissector
sofokles-website

Voor de nieuwe website van SoFoKleS, het Sociaal Fonds voor de Kennissector, redigeerde ik een aantal bestaande webteksten. Ik maakte de zinnen beter leesbaar, plaatste tussenkopjes boven de alinea’s en schoof met teksten voor een betere structuur.

arbeidsmarkt ziekenhuizenstaz-home

Ook voor de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) redigeerde ik webteksten voor de nieuwe website. Door webpagina’s samen te voegen, teksten in te korten en onnodig ingewikkelde woorden te vervangen, werden de websiteteksten beter leesbaar