Nog één dag

Nog één dag is mijn eerste (kinder)boek, voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Het is eind oktober 2021 verschenen bij Uitgeverij Condor. Er bestaat ook een e-book en een luisterversie van Nog één dag.

Nog één dag gaat over Finn, die keer op keer dezelfde dag beleeft. Niet zomaar een dag: hij speelt een belangrijke voetbalfinale en is getuige van een brutale ontvoering. Met hulp uit onverwachte hoek probeert hij de ontvoering te voorkomen. Daarvoor moet hij wel leren om zijn woede-uitbarstingen tijdens het voetballen onder controle te houden.

Lees meer en bestel het boek op kinderboeken.nl.

Aandacht voor Nog één dag

Nog één dag is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs, de prijs voor het beste kinderboekdebuut! In juni 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Verder ben ik paar keer geïnterviewd over Nog één dag. Onder andere voor:

Ook leuk: Nog één dag is opgenomen in de 100-lijst 2022 van Schoolbieb Op Orde!

Boekenbeurt

Hou jij je boekenbeurt over Nog één dag? Wat leuk! Hieronder heb ik alvast een paar veelgestelde vragen beantwoord. Heb je nog meer vragen? Dan kun je die mailen naar tim@tvdberg.nl. Je kan mij dan ook vragen om een stapeltje boekenleggers, die je uit kan delen in je klas.

Waar en wanneer ben je geboren?
Op 2 maart 1980 in Voorburg.

Hoe lang heb je er ongeveer over gedaan om dit boek te schrijven?
Alles bij elkaar ruim twee jaar. Ik heb eerst het hele verhaal bedacht en het daarna in ongeveer een maand opgeschreven. Daarna heb ik nog veel stukken aangepast. Tussendoor heb ik er ook een tijd niet aan gewerkt (omdat ik het te druk had met andere dingen).

Hoe ben je op het idee voor het verhaal gekomen?
Het idee voor Nog één dag komt vooral van de film Groundhog Day. Daarin beleeft een man dezelfde dag steeds opnieuw. Hij zit bij elkaar jaren in de timeloop. Dan vallen die paar dagen van Finn wel mee!

Wat is jouw lievelingsboek?
Ik vind de Harry Potter-boeken heel leuk, maar ook bijvoorbeeld Lord of the Rings of The Stand (van Stephen King).

Wie is Opalonis?
Dat is mijn schoonvader, dus de vader van mijn vrouw. Hij schreef ook boeken. Soms deed hij voor de grap of hij een superheld was en dan noemde hij zichzelf ‘Pappalonis’ of ‘Opalonis’. Een paar jaar geleden is hij overleden. Voor zijn uitvaartdienst heb ik een kort verhaaltje geschreven en voorgelezen. Dat heette ‘opa in de wolken’. Daarna vertelden veel mensen dat ze het verhaal zo mooi vonden. En ze vonden dat ik een keer een kinderboek zou moeten schrijven. Zo ben ik begonnen aan Nog één dag. Die opa in de wolken komt weer terug in Nog één dag.

Ga je nog meer boeken schrijven?
Ja. Ik ben nu bezig met een kinderboek over superhelden.