artikelen

Sinds mijn studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht heb ik honderden artikelen geschreven voor verschillende bladen en websites; voor zowel journalistieke media als commerciële organisaties. Altijd met een journalistieke insteek en met oog voor de doelgroep.

schuldenproblematiek in SW-Journaal

SW-Journaal

Namens SBCM, het Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid, schreef ik een aantal artikelen voor het SW-Journaal. Het artikel Scholing in schulden gaat over de aanpak van schuldenproblematiek bij medewerkers en cliënten binnen de sociale werkgelegenheid. Wat kunnen hun leidinggevenden, jobcoaches en HRM-collega’s doen om te helpen, zonder daarbij in de schoenen te gaan staan van schuldhulpverleners?

geneeskunde-onderwijs

discours-verborgen-curriculum

Voor het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam schreef ik veel artikelen over het geneeskunde-onderwijs (in het blad Discours) en over wetenschappelijk onderzoek (voor AMC Magazine). Het artikel Het verborgen curriculum laat zien hoe geneeskundestudenten steeds vaker leren met behulp van niet-officieel online studiemateriaal. Wat betekent dit voor het onderwijs?

lerarentekorten

Het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs bracht in mei 2017 een online magazine uit over lerarentekorten in het basisonderwijs, met tips voor schoolbesturen om hier op te anticiperen. Ik schrijf vier artikelen voor dit magazine, waaronder Terug van weggeweest: over herintreders die na een jarenlange carrière buiten het onderwijs terugkeren voor de klas.

E-zine CAOP-RTC

Daarnaast schreef ik eind 2016, voor een online magazine van het CAOP,  het artikel Regionale samenwerking in Zeeland, over de opzet van het eerste Regionale Transfercentrum (RTC) in Nederland. Met deze transfercentra worden invalleerkrachten ingezet voor meerdere schoolbesturen tegelijk.